Client
Peter & Danae
surface area
400
ft²
Origin
Mount Hawthorn
project Type
On The Drawing Board
date
Jul 24, 2019
Designed by Sarandis | Built by AMG Spadaccini

The Space

Project Ellesmere is a custom design exhibiting how a design should flow for a family who lives to entertain. With the pool as its centre point, this five x three is as practical as it is sophisticated.

Highlight Features

  • Grand Dining with cathedral-like ceilings.
  • Striking elevation incorporating balcony with grow garden
  • Activity with views into downstairs Grand Dining + outdoor pool.
  • Grand Entry and Stair void

Planning & Design

When developing our brief we quickly understood that entertaining was to be the soul of this design with the outdoor area being the heart connecting this couple to their social lifestyle. We wanted to capture how the couple would entertain, considering the key spaces and their relationship with one another. From the Designer Kitchen which extends itself into the Alfresco to the Grand Dining which purposely boasts large cathedral-like ceiling’s, specifically to allow the Activity room above to have uninterrupted views to the outdoor pool below.


Client Review: From our first meeting with Sarandis, I felt that he understood what my wife and I wanted in a new home. He challenged our thinking and helped us design and visualise our dream home. Peter & Danae Mt Hawthorn